Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Обележен Дан општине и Дан ослобођења Шида

Обележен Дан општине и Дан ослобођења Шида

obelezen dan opstine i dan osobodjenja sida

Низом пригодних програма од 04. до 06. децембра, обележан је Дан општине Шид. У среду 04. децембра, венце на споменике и спомен плоче палим борцима у Ердевику, Соту, Моловину и Бикић Долу положиле су делегације Општине Шид, СУБНОР-а и Месних заједница.

Дан касније, поводом обележавања Дана ослобођења Беркасова, Љубе и Привине Главе, одата је пошта погинулим борцима из ових места. Истог дана, у организацији Удружења ликовних уметника и стваралаца отворена је изложба слика у Владичанском двору. Шестог децембра у сали СО Шид, одржана је свечана седница СУБНОР-а, након чега је служен парастос и положени венци на споменик на Православном гробљу и спомен плочу палим борцима на платоу испред КОЦ-а. Након тога, у сали СО Шид, председник општине потписао је још шест уговора са избеглим лицима у циљу стамбеног збрињавања избегличких породица са територије наше општине.

У Народној библиотеци „Симеон Пишчевић“ отворена је изложба фотографија са фото-конкурса „Наш град, наши људи“. Централна свечаност поводом обележавања Дана општине, одржана је у сали КОЦ-а.Свечаној седници и академији присуствовала је многобројна публика. Свечану седницу СО Шид, отворио је др Бранислав Мауковић, председник СО Шид. Присутнима су се обратили председник општине Никола Васић и заменик председника општине Срђан Малешевић.

Децембарске награде за 2013. годину, додељене су Душану Лукићу, професору српског језика и књижевости (у пензији), ЈП за радиодифузну, новинску и издавачку делатност „Радио Шид“ и др Вањи Гнип, а захвалнице композитору Славку Захорјанском и учитељу Оравец Мирославу. У уметничком делу програма наступили су Јелица Брестовац и браћа Радиша и Ратко Теофиловић.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Обележен Дан општине и Дан ослобођења Шида