Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Делегација Бијељине у посети Шиду

Делегација Бијељине у посети Шиду

delegacija bijeljine u poseti sidu

Са циљем успостављања пријатељске, економске, културне и других видова сарадње, делегација Бијељине, са градоначелником Мићом Мићићем на челу, данас је посетила нашу општину. Иако у две државе, ове две, практично суседне општине имају пуно тога заједничког.

Теме састанка биле су бројне, са посебним освртом на пругу која нас је годинама везивала а која од пре пар година више није у функцији, те би ова инвестиција била у заједничком интересу. Према речима градоначелника Мићића, средства нису толико велика а предност су коридор и мост, те би се уз мало добре воље и економске помоћи пруга могла довести у функцију. Обзиром на заинтересоване стране овај пројекат се може кандидовати као међународни пројекат прекограничне сарадње, те би се за део средстава могло аплицирати и код фондова ЕУ.

Председник Васић је нагласио да му је задовољство и част што је делегација Бијељине посетила Шид и због састанка са темом отварања пруге Шид – Бијељина, са заједничким циљевима а то су између осталог превоз робе и путника као и отварање индустријског колосека а са друге стране било би од користи и за шећерану у Великој Обарској. Шид и Бијељина ће заједнички наступити и приликом разговора са Железницама Србије и надлежним министарствима и Дирекцијом за имовину те су обе стране изразиле наду да ће ови оправдани захтеви бити усвојени а пројекат реализован у блиској будућности.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Делегација Бијељине у посети Шиду