Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Обука за предузетнике у Шиду

Обука за предузетнике у Шиду

 obuka za preduzetnike u sidu

У организацији Регионалне развојне агенције Срем, у сали СО Шид данас је одржана обука за предузетнике – Припрема бизнис плана и пословање са банкама. Ово је једна од редовних услуга РРА која се спроводи у циљу подршке расту малих и средњих предузећа и предузетника, као и задруга, кроз унапређење доступности обима и квалитета услуга као и подршке за њихово пословање.

О основним појмовима у предузетништву и сарадњи са Агенцијом за привредне регистре као и о процедури за регистрацију предузетничке радње и могућностима које држава пружа оснивачима предузетничких радњи, малих и средњих предузећа кроз конкурсе и јавне позиве за доделу средстава за различите намене, присутнима је говорила Слађана Маховац из Одељења за општу управу Општинске управе Шид. Што се тиче аплицирања код банака, а у вези са кредитима за почетнике у бизнису, говорила је Ика Васић, учесник на предавању, представник сектора привреде, власник књиговодствене агенције. Она је на практичан начин показала полазницима обуке, како да напишу бизнис план који ће им помоћи да обезбеде субвенциона средства и повољне кредите код банака, фондова, Националне службе за запошљавање и осталих потенцијалних извора финансирања.

У уводном делу, у име организатора присутнима се обратила Тања Мијајловић говорећи о томе која је сврха бизнис плана, који је, како је истакла „визит карта сваког предузећа“. Обука подразумева да се помогне сектору малих и средњих предузећа и да циљна група схвати сврху бизнис плана. Полазници добијају информацију како се ради бизнис план у смислу конкретних смерница и упутстава како да се презентују банкарском сектору. У свом обраћању упознала је полазнике обуке и са свим потешкоћама које се могу савладати бизнис планом, као што је одрживост предузећа, недостатак готовине, схватање конкуренције и начина креирања конкурентних предности.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Обука за предузетнике у Шиду