Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Премијер и амбасадор ЕУ у посети Јамени

Премијер и амбасадор ЕУ у посети Јамени

premijer i ambasador eu u poseti jameni

Велики број мештана Јамене окупио се данас у центру села, како би дочекали председника Владе РС Александра Вучића, који јe, заједно са амбасадором ЕУ Мајклом Девенпортом обилазио радове на санацији поплављених домаћинстава и изградњи нових кућа у овом насељеном месту. Реч је о радовима које финансира Европска унија, кроз Програм помоћи поплављеним подручјима у Србији.

Премијер Вучић и амбасадор Девенпорт, посетили су радове на обнови породичних кућа Миливоја Милошевића и Ивана и Спасоја Максимовића, а уприличена је и посета породици Јокић, која има петоро деце и која ће добити нову кућу, чија ће изградња такође бити финансирана средствима Европске Уније. ЕУ је обезбедила 380.000 евра за обнову оштећених кућа као и 60.000 евра за угрожена пољопривредна домаћинства , која су током мајских полава у овом насељеном месту претрпела огромну штету.

У изјавама за медије премијер и амбасадор одговарали су на питања новинара која су се углавном односила на санацију поплављених подручја али и на рад Владе у наредном периоду. Планирано је да санација поплављених објеката, као и изградња нових кућа буде завршена до краја децембра, а премијер је најавио нову посету Јамени, на празник Св. Оца Николаја и обећао да ће том приликом присуствовати прослави крсне славе у домаћинству Јокића, а ова изјава посебно је изненадила и обрадовала домаћина.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Премијер и амбасадор ЕУ у посети Јамени