Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Усвојен предлог Одлуке о изменама и допунама пословника СО Шид

Усвојен предлог Одлуке о изменама и допунама пословника СО Шид

usvojen predlog odluke

На почетку данашњег, двадесетпетог заседања локалног парламента, председник Скупштине општине др Бранислав Мауковић, обавестио је одборнике о пристиглом допису о промени назива одборничке групе НДС Борис Тадић у Социјалдемократска странка Борис Тадић.

Са 25 одборничких гласова усвојен је дневни ред и прешло се на разматрање Предлога одлуке о изменама и допунама Пословника СО Шид. Након вишечасовне расправе, са 22 гласа за, усвојен је Предлог Одлуке о изменама и допунама Пословника Скупштине општине, а са истим бројем одборничких гласова усвојена је и допуна тачке 7 овог пословника. Овим изменама првенствено ће се побољшати рад овог дома, oмогућити ефикаснији рад и спречити злоупотреба скупштинске говорнице од стране одборника.

Одборници су разматрали и Извештај о остварењу прихода и извршењу расхода буџета општине Шид за период 01. 01. 2014. до 30. 06. 2014. године, као и годишњи извештај о раду ПУ „Јелица Станивуковић Шиља“ Шид за радну 2013/2014 годину и Годишњи план рада ове установе за радну 2014/2015 годину. На дневном реду данашње седнице нашао се и Извештај и процени фер вредности имовине, обавеза и капитала Јавног предузећа за радио-дифузну, новинску и издавачку делатност „Радио Шид“Шид. Известилац по овој тачки, директор предузећа Никола Видић, предложио је да се ова процена не прихвати а да се тачка скине са дневног реда данашње седнице и да се сачека завршетак активности и консултација у вези примене овог закона.

У наставку седнице разматран је и усвојен Предлог Одлуке о допуни и изменама Одлуке о платама и накнади трошкова функционерима општине Шид, одборницима и члановима радних тела органа општине Шид. Разматран је и усвојен Предлог Одлуке о Општинском правобранилаштву општине Шид а скупштинско заседање потрајало је до касних вечерњих часова и разматрана је и усвојена још десетина значајних одлука, између осталог су разматране и иницијативе Месних заједница Ердевик и Бингула за увођење месног самодоприноса.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Усвојен предлог Одлуке о изменама и допунама пословника СО Шид