Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости 31. седница СО Шид

31. седница СО Шид

31 so sid

Јуче одржана, тридесетпрва по реду седница Скупштине Општине Шид, протекла је у знаку разрешења досадашњих и именовања нових носилаца функција у локалној власти.Најпре је разматран предлог за разрешење предеседника локалног парламента др Бранислава Муковића, који је 2012. године именован на ову функцију.

Тајним гласањем, већином одборничких гласова, донето је Решење о разрешењу именованог, након чега је донето и Решење о избору новог председника Скупштине општине Шид. Са 28 одборничких гласова, јуче је на ову функцију изабрана Наташа Цвјетковић. У изјави за медије, новоизабрана председница СО истакла је да ће током свог мандата настојати да унапреди рад скупштине. Цвјетковићева је додала да ће у договору са одборницима локалног парламента, истрајати у настојањима да скупштинска заседања трају краће него до сада, повећати ефикасност рада, а све за добробит становника наше општине.

На јучерашњој седници, одборници су се изјашњавали и о разрешењну досадашњег заменика председника општине Срђана Малешевића, а одлуком одборничке већине на ову функцију изабран је Жељко Брестовачки. Јуче су донета и решења о разрешењу чланова општинског већа, као и решења о именовању нових чланова те ће од сада те функције обављати Мирослав Смиљанић, Богдан Ритан и Зоран Куртић.

На дневном реду 31. сенице локалног парламента, седнице нашла су се и решења о разрешењу и именовању директора Културно образовног центра и Установе за физичку културу и спортску рекреацију “Партизан” Шид, као и решења о разрешењу и именовању председника надзорних одбора јавних предузећа чији је оснивач Скупштина општине Шид.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости 31. седница СО Шид