Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

Споразумом о гранту закљученим између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије у вези са Регионалним стамбеним програмом, обезбеђена су средства за решавање стамбених потреба избеглица куповином стамбених јединица.

Тим поводом у Шиду јеодржан састанак представника Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије са члановима избегличких породица које су конкурисале за решавање стамбених потреба. Представници Комесаријата за избеглице и Комисије за верификацију корисникаодржали су у Црвеном крсту у Шиду састанак са избеглим лицима која се налазе у Одлуци о решавању стамбених потреба давањем у закуп стамбених јединица са могућношћу куповине, у оквиру Регионалног стамбеног програма у Републици Србији.

Ради се о седам избегличких породица које су кроз овај програм конкурисале за решавање стамбеног питања за градњу станова, а на ранг листи остале испод црте. На овај начин, проширењем односно обезбеђењем додатних средстава, и ове породице ће решити стамбено питање под истим условима као и породице којима су додељени станови у избегличкој згради која ће се градити у шидском насељу Исток.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА