Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид EU Exchange 5

eu excange5

 

ДРУГИ КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК СА КОРИСНИЦИМА ОПШТИНСКЕ ИМОВИНЕ

У петак, 8. новембра 2019. године у сали Скупштине општине Шид одржан је други координациони састанак представника општинске управе са корисницима јавне својине општине Шид. Састанак је одржан у оквиру пројекта „Имовина локалне самоуправе-важна карика економског развоја Фаза II“ који ова општина, као партнер на пројекту, спроводи са општином Беочин и ЦенТриР-ом кроз Програм Exchange 5. Пројекат финансира Европска унија, а спроводи га Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

ОДРЖАН ТРЕНИНГ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ВРЕДНОСТИ ОПШТИНСКЕ ИМОВИНЕ И МАСОВНИ УПИС ПОДАТАКА У РЕГИСТАР ЈЕДИНСТВЕНЕ ЕВИДЕНЦИЈЕ НЕПОКРЕТНОСТИ У ЈАВНОЈ СВОЈИНИ

Прошле седмице је одржан други тренинг за чланове општинских радних тимова за попис општинске имовине у Беочину и Шиду на коме су учесници упознати са важећим прописима и методологијама за утврђивање вредности општинске имовине, као и са поступком масовне миграције података из општинске евиденције у Регистар јединствене евиднеције непокретности у јавној својини који води Републичка дирекција за имовину (RDI).

ОДРЖАН ТРЕНИНГ ЗА УТВРЂИВАЊЕ ВРЕДНОСТИ ОПШТИНСКЕ ИМОВИНЕ И МАСОВНИ УПИС ПОДАТАКА У РЕГИСТАР ЈЕДИНСТВЕНЕ ЕВИДЕНЦИЈЕ НЕПОКРЕТНОСТИ У ЈАВНОЈ СВОЈИНИ

Одржана обука за спровођење пописа и ажурирање евиденције општинске имовине у Беочину и Шиду

У Центру за привредно-технолошки развој Војводине на Андревљу је у периоду од 3. до 5. јуна 2019. године одржана тродневна обука за пописиваче и чланове општинских радних тимова за попис општинске имовине из Беочина и Шида. Ове општине заједно са Центром за равномерни регионални развој CenTriR спроводе пројекат „Имовина локалне самоуправе-важна карика локалног економског развоја Фаза II“ у оквиру кога је и организована поменута обука. Пројекат се имплементира кроз Програм Exchange 5 који финансира Европска унија из алокације за IPA 2014, а спроводи га Министарство државне управе и локалне самоуправе (MDULS) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (SKGO) као имплементационим партнером.

Почео теренски попис општинске имовине у Шиду

У Шиду је крајем јула започет теренски попис непокретности у јавној својини општине Шид, који се као једна од кључних активности спроводи у оквиру пројекта „Имовина локалне самоуправе-важна карика економског развоја-фаза II“. Пројекат се имплементира кроз Програм Exchange 5, који финансира Европска унија, а спроводи га Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Општина Шид наставља да реализује активности у оквиру пројектка „Имовина локалне самоуправе – важна карика локалног економског развоја – Фаза 2“.

ПРВИ КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК СА КОРИСНИЦИМА ИМОВИНЕ

У среду 29. маја 2019. године у сали Скупштине општине Шид одржан је први координациони састанак са корисницима имовине.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна Општина Шид EU Exchange 5